Pentru chiftelute:
Pentru sos :
In plus :
Curatam cartofii de coaja,ii spalam,ii taiem cuburi mici si ii punem la fiert in apa rece cu sare. Cand cartofii au fiert,ii scurgem de apa si ii maruntim .
Punem intr-un castron carnea,cartofii,parmezanul,patrunjelul ,ouale,usturoiul curatat si pisat ,sare si piper dupa gust si amestecam bine ingredientele. Acoperim castronul cu folie alimentara si dam la frigider pentru 20-30 minute.
Scoatem castronul de la frigider si din compozitie formam chiftelutele , apoi le prajim in ulei incins. Cand sunt gata le scoatem pe un servet de hartie pentru a elimina uleiul in exces.
Ceapa o curatam de coaja, o spalam si o tocam marunt .
Punem intr-o tigaie untul impreuna cu ceapa si lasam sa se caleasca.Adaugam apoi sucul de rosii ,zaharul, potrivim de sare , piper ,adaugam jumatate pahar cu apa si lasam la fiert la foc mic pana ce sucul scade .
Spre final adaugam busuiocul proaspat si chiftelutele si lasam in continuare la fiert, la foc mic pentru alte 10 minute.
Punem o oala cu apa la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba, punem sare si apoi pastele. Le fierbem pentru 10 minute amestecand din cand in cand .
Scurgem pastele de apa , le asezam in farfurie si servim impreuna cu sosul de rosii si chiftelute, presarate optional cu parmezan .
Pofta buna !