Se pune 1 l de apa la fiert cu un praf de sare si putin ulei pentru a nu se lipi spaghetele intre ele. Cand da in clocot se pun pastele si se lasa sa fiarba “al dente” ( fierte pe jumatate) la foc mic. Cand sunt gata se pun in strecuratoare, se stropesc cu ulei si putina apa rece.
Rosiile se oparesc si se decojesc apoi se taie cuburi. Daca nu aveti rosii bulionul se desface in putina zeama fierbinte in care au fiert pastele. Usturoiul se piseaza in mojar impreuna cu cateva frunzulite de busuioc proaspat.
Ardeii se taie fasii subtiri, la fel si kaizerul, cepele se toaca marunt, morcovul il dam prin razatoarea mare iar ciupercile dupa preferinta felii sau marunt. Se caleste ceapa in ulei incins dupa care se adauga slaninuta sau kaizerul apoi in ordine se pun ardeii si se calesc, morcovul si ciupercile. Se lasa putin sa scada si se dau deoparte. In alta tigaie se caleste usturoiul apoi se adauga rosiile si putin busuioc.
Dupa ce s-a legat putin sosul se adauga vinul si se lasa sa mai scada. La sfarsit se adauga pastele in sos si se rumenesc putin iar apoi se vor amesteca cu legumele calite.Se servesc cu parmesan ras si busuioc proaspat.