Bune, gustoase, sanatoase !
Punem o oala cu apa la fiert la foc potrivit. Cand apa a inceput sa fiarba, punem sare si pastele. Lasam sa fiarba pentru 7 minute amestecand din cand in cand pentru a evita ca pastele sa se lipeasca intre ele.
Intre timp, ceapa curatata o tocam marunt.
Ardeiul gras,il spalam, il curatam de seminte si nervuri si il tocam cuburi mici.
Vanata o spalam, taiem capetele si taiem restul in cuburi mici.
Punem o tigaie cu putin ulei si cand acesta s-a incins punem ceapa si lasam sa se caleasca la foc potrivit.
Adaugam vanata si ardeiul si lasam sa se caleasca impreuna la foc iute .
Punem apoi tonul scurs de uleiul din conserva si stingem totul cu vinul alb . Lasam la foc iute, amestecam si lasam pana ce vinul se evapora.
Scurgem pastele de apa in care au fiert si le punem in tigaie. Amestecam adaugand piper dupa gust, putin ulei de masline si patrunjel proaspat tocat.
Se servesc calde.
Pofta buna !