Spaghetti al Nero di Seppia e Frutti di Mare

de MyCookingLife in Spaghete, 27 Dec 2011 | 10962 vizualizari

 

Desi cerneala de sepie a inceput sa fie folosita mai intai in Sicilia, si mai apoi in intreaga Italie, aceasta reteta este napolitana. Este "semplice" si foarte potrivita pentru perioada dintre Craciun si Revelion, cand mesele festive sunt bogate in sortimente, dar si in calorii.

 

INGREDIENTE

  • 400 g spaghetti (simple, cu ou sau cu cerneala de sepie)
  • 600 g fructe de mare (calamar taiat rondele, caracatita, creveti, scoici)
  • 300 g rosii cherry decojite si taiate cubulete
  • 2 catei usturoi intregi
  • 1/2 ardei chilli
  • 1/2 pahar vin alb sec
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • 2 linguri ulei
  • 12-14 masline negre taiate rondele
  • sare
  • piper alb
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghetti al Nero di Seppia e Frutti di Mare:

Se caleste 1 catel de usturoi intreg cu chilli in uleiul inchins, pentru 2 minute. Se adauga fructele de mare si se calesc cateva minute. Se adauga vinul si se lasa sa fiarba totul pana cand se evapora vinul. Se adauga rosiile si se lasa sa fiarba bine. Daca este nevoie, se adauga 1/2 pahar de apa pe parcurs. Se ia de pe foc, se amesteca cu pastele. Se sevesc cu rondele de masline si patrunjel. Vinul nu trebuie sa lipseasca! Noi am avut vin alb sec.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti al Nero di Seppia e Frutti di Mare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]