Un pranz delicios si satios!
Se pun pastele la fiert in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. Dupa ce se fierb se strecoara.
Se taie feliile de paine in cubulete mici. Sunca se taie in patratele mici si se pun la prajit in putin ulei. Se scot pe o farfurie iar in uleiul ramas in tigaie se pun bucatelele de paine. Se lasa sa se rumeneasca bine. Cans sunt gata se adauga usturoiul curatat si zdrobit. Se ia tigaia de pe foc si se amesteca.
Se curata si se spala ceapa si ciupercile. In uleiul de masline se pune la calit ceapa verde taiata grosier, apoi se adauga ciupercile taiate felii subtiri. Se calesc pentru cateva minute, se asezoneaza cu sare si piper proaspat macinat, se adauga patrunjelul taiat marunt si smantana.
Se amesteca bine pastele cu sosul de smantana si bucatelele de sunca. Se pun pastele in farfurie, se adauga crutoanele si rosiile cherry taiate in patru. Se presara deasupra putin patrunjel verde si piper macinat.
Pofta buna!
1
Se poate inlocui sunca cu felii de bacon.
2
In loc de spaghete se pot folosi macaroane.