Spanac cu ou ochi

de Constelatialeu in Mancaruri de legume, 15 Mar 2013 | 5297 vizualizari

 

Sau spanac cu muschi,ca a lui Popey Marinarul,pentru Olive fara muschi....
A inceput sezonul ''verziturilor'' si daca acum cand sunt crude si bune nu mancam,mai tarziu nu mai au acelasi gust,parerea mea...
Pentru cei ce tin post, renunta la ou...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg spanac
  • 3 cepe
  • 70 g pasta tomate
  • sare
  • 50 ml ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanac cu ou ochi:

Incepem cu partea migaloasa, adica curatatul spanacului, frunza cu frunza, apoi il spalam bine in cel putin 2 ape sa nu ramana impuritati. Punem o oala pe foc cu apa si cand clocoteste bagam spanacul acolo si-l oparim. Lasam la scurs dupa ce-l scoatem din apa, apoi il taiem in parti mai mici, nu foarte mici, mie imi place sa simt spanacul nu sa-l fac ''pasta''.

Taiem ceapa marunt si o punem la calit cu putina sare, pana se inmoaie si devine sticloasa. Adaugam pasta de bulion, pe care o desfacem cu niste zeama in care am oparit spanacul, lasam sa fiarba cca 5 minute si adaugam si spanacul. Dam focul mai mic si lasam sa fiarba cca 20-25 minute.

TIPS-URI

1

in apa in care oparim spanacul punem 1 lingurita sare

2

am adaugat 1 lingurita de ''10 legume amestec'' cu 15 min inainte sa fie gata

Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac cu ou ochi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pilaf gustos cu ciuperci - Rețeta simplă de post

ieri la 09:05

Prăjitura cu ciocolată și fulgi de porumb - Deliciu însiropat și cu o crustă crocantă

ieri la 07:58

Papanași pufoși cu dulceață și smântână

pe 16.12 la 10:37

Cremă fiartă de ciocolată - Rețeta ideală pentru prăjituri și alte deserturi

pe 16.12 la 06:26

Piept de porc la cuptor - Suculent și savuros

pe 15.12 la 11:02

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]