Spanac-crema cu ochiuri

de alinutzika in Mancaruri de legume, 15 Iun 2012 | 6012 vizualizari

 

O mancare pe care eu personal o ador!

 

INGREDIENTE

  • aprox. 500 g spanac
  • 2 linguri faina
  • 1 cubulet mic unt
  • 1 cana mare de lapte
  • sare
  • 2-3 catei usturoi
  • 3 oua
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanac-crema cu ochiuri:

Spanacul daca e verde se spala si se toaca foarte marunt (preferabil cu blenderul). Daca e congelat, nu e cazul. Untul se pune la topit intr-o craticioara. Intre timp, amestecam bine faina cu laptele, apoi turnam peste unt. Amestecam cu telul de mamaliga, sa nu se faca cocoloase. Daca mai e cazul, mai adaugati lapte, pana rezulta un sos de consistenta unui aluat pentru clatite. Adaugati sarea, apoi spanacul. Lasati sa fiarba impreuna 5-7  minute. Inainte de a lua de pe foc, adaugati usturoiul tocat. Intre timp, prajiti ochiurile in foarte putin ulei. Serviti spanacul impreuna cu ochiurile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac-crema cu ochiuri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Sim0na 1

16.06.2012, 21:39

Este si preferata mea!! Exact aceeasi reteta folosec si eu si tare mult imi place

cocolina 1

18.06.2012, 13:52

Exact pe placul meu imi place mult

alinutzika 1

18.06.2012, 22:35

ma bucur ca va place...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]