Spata de manzat cu tarhon

de divainbucatarie in Vita, 14 Mar 2011 | 9040 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 750 g spata de manzat
  • 5 cepe mari
  • 10 linguri ulei de masline
  • 180 g bulion
  • piper
  • sare
  • tarhon (dupa gust)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spata de manzat cu tarhon:

Spalam carnea si o portionam in felii subtiri. O punem intr-un vas termorezistent impreuna cu ceapa taiata marunt. Stropim cu ulei de masline, asezonam cu sare si piper, si dam la cuptor la 180°C pentru 15 minute, apoi la 150°C pentru aproximativ o ora.

Aceasta varianta este cea de friptura in suc propriu (doar zeama de la carne si ceapa), fara a se adauga apa. Din cand in cand intoarcem carnea de pe o parte pe alta , iar cand este fiarta de tot, adaugam bulionul si tarhonul tocat. Mai lasam in cuptor 5 minute pentru a se intrepatrunde aromele. Sosul astfel obtinut are un gust deosebit, mai ales daca tarhonul este conservat la borcan (cu otet). Se serveste cu diverse garnituri – eu am ales una din cartofi, morcovi si pastarnac pregatita natur, cu patrunjel.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spata de manzat cu tarhon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

pe 19.12 la 16:08

Cornulețe fragede cu migdale - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 19.12 la 15:06

Rețeta de gogoși pufoase, bune ca la mama acasă

pe 19.12 la 12:51

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]