Steluta pentru Mos Nicolae

de madi_marin in Torturi, 4 Dec 2010 | 6999 vizualizari

 

Pentru ca luni vine Mos Nicolae....m-am gandit sa ii pregatesc ceva bun. Le urez totodata tuturor celor ce poarta nume sfant ,,La multi ani!,,.

 

INGREDIENTE

  • 400 g biscuiti petit beurre
  • 50 g cacao
  • 100 g nuci prajite
  • 50 g stafide
  • 3 cubulete de rahat
  • 150 g zahar
  • 250 g unt
  • esenta de cafea
  • esenta de rom
  • coaja rasa de portocala

Glazura :

  • 150 ciocolata amaruie
  • 30 g unt
  • 100 ml frisca lichida

Ornat :

  • frisca lichida
  • colorant alimentar rosu si verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Steluta pentru Mos Nicolae:

Se face un sirop din  apa, zahar si cacao. Se fierbe pana se dizolva zaharul, apoi se lasa la racit.

Biscuitii se zdrobesc intr+un castron mare. Se toarna deasupra siropul si se amesteca bine.

Untul la temperatura camerei se freaca bine cu zaharul si esentele, apoi se adauga peste biscuitii inmuiati in sirop si se omogenizeaza bine. Se adauga nuca prajita si zdrobita mai mare, stafidele, rahatul taiat cubulete si coaja rasa de portocala. Se amesteca totul foarte bine , apoi se pune intr-un castron tapetat cu folie de plastic. Se da la congelator.

Se prepara glazura :  se pun la foc foarte mic frisca lichida, untul si ciocolata rupta in bucatele. Se topeste totul, apoi se da putin la racit.

Se rastoarna tortuletul pe un platou si se glazureaza. Se orneaza cu frisca batuta spuma tare alba sau amestecata cu colorant alimentar. Se da la rece pana a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Steluta pentru Mos Nicolae" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ostropel de pui fraged și aromat – secretul gustului perfect

ieri la 12:07

Nuci umplute cu cremă de cacao - Deliciul fraged al copilăriei

ieri la 10:53

Banana bread cu afine si nuci

de oanapl 8

pe 21.12 la 20:13

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

pe 19.12 la 16:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]