Retete pentru mese in familie
Orezul se fierbe conform instructiunilor de pe ambalaj, impreuna cu jumatate din cantitatea de condimente chinezesti si sare.
Intre timp, se taie ardeiul si dovlecelul in cuburi mici, usturoiul se piseaza, morcovul se da pe razatoare si carnea se taie fasii.
Carnea se amesteca cu faina, sare si piper.
Se incalzeste un wok/ tigaie la foc mediu spre mare si se adauga putin ulei impreuna cu dovlecelul si ardeiul. Se gatesc, amestecand frecvent, 4-5 minute. Se transfera pe o farfurie.
Se adauga putin ulei in wok, se ajusteaza focul la mare si se adauga carnea. Se caleste 2-3 minute, amestecand frecvent. Se reduce focul la mediu, se adauga usturoiul si restul de condimente chinezesti. Se lasa 1 minut, apoi se adauga sosul de soia si mirinul. Se lasa pana cand sosul s-a ingrosat putin. Se adauga dovlecelul si ardeiul si se mai lasa 1 minut.
Se amesteca orezul cu morcovul si se aseaza pe farfurii.
Se serveste imediat, presarat cu seroendeng.