Stock din oase de porc

de Satisfyyourcravings in Supe/Ciorbe, 21 Dec 2018 | 3827 vizualizari

 

Baza perfecta pentru supe, sosuri, tocanite etc. 

 

INGREDIENTE

  • cateva oase de porc (eu am folosit resturile de la un rasol), impreuna cu resturile de carne sau putina carne macra
  • 2 cepe albe
  • 3 morcovi mari
  • 2 tije de telina
  • 5 catei de usturoi
  • cateva boabe de piper
  • cateva seminte de fenicul
  • 2-3 foi de dafin
  • cateva crengute de cimbru
  • cateva crengute de patrunjel
  • sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stock din oase de porc:

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se aseaza oasele si carnea pe o tava si se coc 40 de minute pana devin aurii si caramelizate. 

Oasele se transfera intr-o oala mare, cu pereti inalti. Se scurge excesul de grasime din tava, apoi se incalzeste tava la foc mic si se adauga putin apa pentru a dizolva rezidurile. Se adauga peste oasele din oala impreuna cu ceapa taiata in sferturi, usturoiul zdrobit usor si restul ingredientelor. Se adauga 5 litri de apa si se aduce la punctul de fierbere. 

Se reduce focul la mediu spre mic, se acopera partial cu un capac si se lasa sa fiarba 5 ore. 

Se trece printr-o sita. Oasele si legumele se arunca. Se lasa putin la racit, apoi se transfera in frigider unde va ramane peste noapte. 

A doua zi se indeparteaza grasimea de la suprafata.  

TIPS-URI

1

Din cantitatile recomandate, rezulta aprox 3 litri de stock

Daca ti-a placut reteta noastra "Stock din oase de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Panacris 1

23.12.2018, 18:58

Uneori îl mai pun în pungi de gheață și la comgeltaor, pentru situații de urgență

Rocsi 1

28.12.2018, 19:38

dantes 1

29.12.2018, 10:02

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de mazare si broccoli