Ştrudel cu gem de mere

de botcrina in Dulciuri, 4 Ian 2015 | 6122 vizualizari

 

Se prepară la fel ca cel cu prune, doar că am pus altă umplutură.

 

INGREDIENTE

  • 500 g făină
  • 3 gălbenuşuri
  • 1 praf de sare
  • 200 g untură
  • 200 g smântână
  • 100 g zahăr pudră
  • 500 g gem de prune
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ştrudel cu gem de mere:

Preparăm aluatul din 300 g făină, 3 gălbenuşuri , praful de sare şi smântăna. Frământăm până obţinem un aluat omogen. Împărţim aluatul în 8 părţi egale, pe care le rotunjim frumos.

Topim untura şi o amestecăm cu cele 200 g făină ramase. Întindem pe rănd fiecare foaie din cele 8 părţi, peste care punem cu ajutorul unei pensule de bucătărie amestecul de făină şi untură.

Rulăm fiecare parte astfel încânt să obţinem 8 colăcei, pe care îi dă la frigider aproximativ o oră. 

Luăm câte un colăcel din frigider şi îl întindem într-o foaie subţire, pe marginea de jos aranjăm de-a lungul foii un rănd de gem de mere, apoi rulăm, închidem la capete şi tăiem ştrudelul.

Procedăm la fel cu toate bucăţile de aluat rămase. Când este gata, introducem tava la cuptorul preîncălzit, la o temperatură de 180 de grade, pentru 45 de minute.

Scoatem ştrudelul când s-a rumenit frumos, îl lăsăm la răcit, apoi pudrăm cu zahăr praf.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ştrudel cu gem de mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Strudel cu mere din foietaj de casa