Strudel cu mere

de adela1981 in Dulciuri, 24 Feb 2012 | 8206 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 450 gr aluat foetaj
  • Umplutura:
  • 1 si 1/2 kg de mere  
  • 100-150 gr zahar ( depinde  de cat de dulci sunt merele)
  • 1 lingurita scortisoara
  • zeama de la o lamaie
  • 1 ou pentru uns
  • 80 gr zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu mere:

Simplu, nu necesita multa ingrediente, si foarte multa munca, dar in cazul meu, am ales sa fac strudelul mai elegant, cu impletitura.

Se decongeleaza aluatul la temperatura camerei.  Am curatat merele si le-am spalat, apoi le-am dat pe razatoare, cu ochiul mare si le-am stropit cu zeama de la o lamaie. Se adauga zaharul, o puteti adauga fiecare dupa gust, depinde si de cat de dulci sunt merele, si se presara cu scortisoara, se amesteca si se lasa deoparte.

Aluatul se taie in doua parti egale, si se taie marginile pe diagonala, fasii de 1 1/2 cm latime, lasand o baza , unde se aseaza merele, nu stiu cat sunt de explicita de acea  vezi foto :) Si asa se procedeaza  sl la cealatta margine. La al doilea strudel am taiat marginile mai inclinate,  vezi foto, apoi am impartit merele in doua parti, le-am stors foarte putin de zeama si am asezat pe aluat.

Acum urmeaza impletitura, la primul strudel, se aduce o fasie dintr-o parte, apoi din cealalta parte si se lipesc cu o pensula cu putina apa, ca la copt sa nu se desfaca si tot asa, vezi foto.  Iar la strudelul  doi, tot asa se procedeaza , dar ramana o distanta mica, intre impletituri, adica mici gaurele, vezi foto. Daca nu doriti sa faceti impletitura, doar umpleti , rulati cu grija si crestati cu cutitul, deasupra, si nu va complicati ca mine :), este doar o sugestie :)

Se aseaza intr-o tava cu hartie de copt, deasupra se unge cu oul batut si se coace in cuptorul incalzit , pana ce devine auriu  deasupra. Gand este gata se scoate si se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel