Strudel cu mere, migdale si stafide

de laylalala in Prajituri, 2 Mar 2010 | 4560 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 250 gr faina, cernuta
  • 2 linguri unt topit
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • 125 ml apa calduta
  • Pentru umplutura
  • 40 gr unt
  • 50 gr pesmet
  • 75 gr stafide
  • 50 ml rom
  • 1,5 kg mere, curatate de samburi si taiate felii
  • 75 gr fulgi de migdale
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 100 gr zahar
  • zahar pudra, pentru pudrare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu mere, migdale si stafide:

Pentru aluat, se amesteca faina cu 1 lingura unt topit, oul sarea si apa.Se framanta aluatul pana la omogenizare, se modeleaza sub forma de bila, se aseaza intr-un castron si se acopera cu o carpa umeda.Se lasa aluatul sa se odihneasca 45 minute.
Intre timp se incinge cuptorul la 200⁰C.
Pentru umplutura se topeste 30 gr unt intr-o tigaie si se rumenste pesmetul.Se pun stafidele cu romul intr-un vas, se acopera si se lasa 15 minute la inmuiat.Se amesteca merele cu stafidele cu rom, migdalele, scortisoara, 100 gr zahar si pesmetul rumenit.
Se intinde un servet de bucatarie si se presara cu faina.se aseaza deasupra bila de aluat si se intinde foarte subtire astfel incat sa se poata distinga prin el modelul servetului de bucatarie.Se unge aluatul cu 1 lingura unt topit.Se intinde umplutura peste aluat si se netezeste, lasand libere marginile laterale si marginea de jos.Se ridica servetul din partea mai scurta si se ruleaza strudelul cu ajutorul servetului.Margine de jos se apasa bine cu degetele, la fel si marginile laterale.
Se unge tava cu grasime si se aseaza strudelul in ea cu grija.Se topeste 10 gr unt topit si se unge cu el strudelul.Se da la copt 30-40 minute.Dupa ce este gata se presara cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu mere, migdale si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Rocsi 1

02.03.2010, 16:33

un desert bun...

Teo 1

02.03.2010, 17:44

''mica bucatareasa''' sa ne traiesti si sa ne multumesti mereu cu preparatele tale!dar cand gatesti?

laylalala 1

10.03.2010, 20:42

gatesc aproape in fiecare zi dupa ce vin de la scoala si ma odihnesc putin

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti reteta cu banane