“Iar daca e minune si sarbatoare, de ce sa nu ne gindim la o Feteasca neagra venind la masa in haine suave, visinii, ametind pe cei din jur …”
Ceapa si usturoiul verde se impletesc in coronita si se pun la rumenit in ulei.
Ceapa se toaca marunt.
Carnea se taie portii.
Cind s-au inmuiat, usturoiul si ceapa verde se scot.
In acelasi ulei se pun carnea si ceapa tocata la calit, cu boia si piper boabe.
Cind s-au rumenit usor, se sting cu apa si se lasa sa legumeasca la foc mic, acoperit, cam 1 jumatate de ora, pina se patrunde carnea.
Se toaca marar si patrunjel.
Se desface faina in putina apa calda.
Se pune faina in fiertura, se amesteca, se lasa sa dea in clocot.
Se adauga coronitele de ceapa si usturoi, se lasa sa bulbuceasca totul inca un sfert de ora.
Se sareaza, se presara verdeata.
E minune!