Stufat de vita

de xana in Vita, 14 Mai 2014 | 5999 vizualizari

 

Una dintre bucatele mele preferate!

 

INGREDIENTE

  • cca 500 gr carne de vita(fara prea multa grasime)
  • 250 ml pasta de rosii
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi mari
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingurita boia de ardei
  • 1 varf de lingurita chimion praf
  • sare
  • piper negru
  • 150 ml vin rosu sec
  • 2 linguri margarina
  • ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stufat de vita:

Taiem carnea in cubulete(cca 2 cm) si o rumenim in margarina si putin ulei de masline. Adaugam boiaua si chimionul, amestecam, apoi adaugam ceapa si usturoiul taiate marunt si foaia de dafin. Lasam la calit pana ceapa se inmoaie bine si incepe sa se rumeneasca. Punem si pasta de rosii, sare si piper si mai lasam 5 minute la calit.

Adaugam putin din cantitatea de vin, lasam sa se evapore alcolul si punem apa(fierbinte) cat sa acopere carnea. Lasam sa fierba la foc moderat, acoperit cu un capac. Din cand in cand amestecam si mai adaugam cate putin din vin, pana il terminam. Adaugam si apa daca mai este necesar si o lasam pe foc cca 2 ore si jumatate, pana carnea devine frageda, iar apa a scazut formand un sos consistent.

Se serveste cu piure de cartofi alaturi

 

TIPS-URI

1

In functie de carne, poate sta pe foc mai mult sau mai putin timp. Mie mi-a luat 2 ore si jumatate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Stufat de vita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Blanquette de veau -tocana frantuzeasca de vitel