Suc si sos de rosii

de ianculubita in Conserve, 4 Sep 2011 | 5768 vizualizari

 

Pentru ca la mine in bucatarie nimic sau aproape nimic nu se arunca,va veti da seama de ce am pus 2 retete intr-un singur titlu

 

INGREDIENTE

  • 10kg de rosii gogonele
  • 2kg de ardei kapia rosii
  • 2cesti de sare
  • 6linguri de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Suc si sos de rosii:

Pentru sucul de rosii,folosesc tot vechea masina cu separator,sucul rezultat il pun la fiert cu jumatate din cantitatea de sare si zahar,3 ore sau mai mult,depinde de cat de zemoase sunt rosiile;

dupa ce a scazut suficient,intr-un vas cu apa rece,tin sticla si prin palnie torn sucul fierbinte,infiletez dopul si pun sticlele in patura pentru 2-3 zile dupa care le duc la camara.

Pentru sosul de rosii,coaja care rezulta de la suc(nu trec rosiile de doua ori prin separator,doar o data),le dau prin masina de tocat carne,impreuna cu ardeiii kapia;il pun la fiert cu sare si zahar pana scade,il pun in sticle,fierb sticlele si procedez ca la zarzavat;acest sos il folosesc la orice fel de mancare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Suc si sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]