Sufleu cu branza si cartofi

de Dya Daniela Andrei in Aperitive / Garnituri, 14 Mai 2011 | 6567 vizualizari

 

E prima data cand fac sufleu,,, insa cu siguranta nu va fi si ultima. Deja am in plan si alte varietati!

 

INGREDIENTE

Avem nevoie de:

  • 5 oua
  • 1/2 l lapte
  • 1 kg cartofi
  • 400 gr branza (eu am folosit de oaie)
  • unt pentru uns forma/tava
  • ceapa optional (cred ca am folosit 12 cepe - rosie si alba)
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • condimente dupa gust (sare/delikat, piper, chili)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu cu branza si cartofi:

Curatam cartofii si ii punem la fiert in apa cu sare pentru 20 -30 de minute. Ii pasam apoi cu laptele fierbinte pana obtinem o consistenta spumoasa. Adaugam galbenusurile, branza faramitata, condimentele si patrunjelul tocat marunt. La sfarsit adaugam albusurile batute spuma si omogenizam compozitia.

Ungem o tava sau un vas de ena cu unt, turnam compozitia si ornam, optional, cu ceapa taiata julien si calita, in prealabil, in putin ulei. Punem si putin patrunjel si branza rasa pe deasupra si dam la cuptor pentru 50 de minute.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu cu branza si cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

ieri la 10:09

Prăjitura Snickers - Rețeta delicioasă de casă

ieri la 09:12

Maioneza de casa - Reteta simpla si rapida

pe 05.12 la 14:38

Negresa de post cu nuci - Reteta simpla si gustoasa

pe 05.12 la 11:01

Tort diplomat cu pișcoturi - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 05.12 la 08:03

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]