Sufleu cu conopida si piure de cartofi

de Oana in Mancaruri de legume, 23 Oct 2010 | 9489 vizualizari

 

Din revista "Secretele bucatariei"

 

INGREDIENTE

  • 500 g cartofi albi
  • 100 ml lapte
  • 50 g unt
  • sare
  • 6 buchetele de conopida
  • 50 g unt
  • cateva felii de sunca sau bacon
  • Sos:
  • 100 ml lapte
  • 3 linguri smantana
  • 2 linguri cascaval ras
  • 2 oua
  • sare
  • un praf de nucsoara
  • o legatura mica cu marar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu cu conopida si piure de cartofi:

Cartofii se curata, se spala, se taie cuburi si se pun la fiert. Din ei se prepara un piure, cu lapte si unt si sare dupa gust.

Conopida se spala si se fierbe in apa clocotita cu sare aproximativ 5 minute. Se scurge de apa si apoi se adauga untul. Se tine pe foc si se amesteca pe ambele parti inca 5 minute. Se adauga piper.

Intr-un vas uns cu unt se aseaza piureul, apoi buchetelele de conopida. Se adauga sosul si apoi feliile de sunca sau bacon. Se coace la foc mic pana se incheaga bine si se rumeneste usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu cu conopida si piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Valentina 1

12.11.2010, 12:56

A iesit foarte buna! Eu am mai pus broccoli pe langa conopida

Oana 1

12.11.2010, 19:20

Mhi, da, super si cu broccoli! sa va fie de bine!

adry88 1

29.05.2011, 17:12

arata bn

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu brânză - Cea mai rapidă și gustoasă rețetă

ieri la 10:53

Muschiulet de porc la cuptor, cu sos de smantana

de Caty 3

pe 29.10 la 20:42

Prajitura cu mere

de Caty 3

pe 29.10 la 13:55

Pastă de fasole cu avocado - Rețeta simplă de post

pe 29.10 la 13:15

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]