Sufleu de cartofi dulci

de Xandrinne in Mancaruri de legume, 1 Aug 2019 | 2768 vizualizari

 

Rețetă preluată de pe bucătăraș :)
https://www.bucataras.ro/retete/sufleu-de-cartofi-dulci-9460.html

 

INGREDIENTE

  • 340 g cartofi dulci, decojiți și tăiați cubulețe;
  • 125 ml lapte,
  • 1 ceapă roșie, curățată, tăiată în două;
  • 1 crenguță rozmarin;
  • 10 g amidon alimentar;
  • 50 ml vermouth;
  • 2 ouă, separate;
  • măsline, după preferințe
  • sare, piper, după gust.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de cartofi dulci:

  Fierbi cartofii cca 20 de minute sau până se înmoaie, după care îi scurgi și îi pasezi. Pui laptele la fiert împreună cu ceapa și rozmarinul. După ce dă un clocot, stingi focul, acoperi vasul și lași la infuzat 15-20 de minute. Încingi cuptorul la 200° C. Ungi cu ulei 4 vase mici de sufleu. Amidonul alimentar îl dizolvi în vermouth (eu am încercat și cu lapte). Strecori laptele infuzat, îl pui iar pe foc, adaugi amidonul dizolvat și amesteci continuu. Lași compoziția pe foc până se îngroașă puțin, apoi o transferi într-un vas mai mare. Adaugi în vas piureul de cartofi dulci și gălbenușurile și amesteci până se omogenizează. Potrivești gustul de sare și piper (ține cont și de măsline, să nu-ți iasă prea sărat). Bați albușurile spumă, cu un praf de sare. Încorporezi cu grijă în compoziție albușurile spumă, apoi măslinele tocate. Împarți compoziția în vasele pregătite și coci sufleurile cam 15 minute, până când cresc și se rumenesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de cartofi dulci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Gherca Daniela 1

03.08.2019, 14:02

laura_n 1

05.08.2019, 14:24

Sunt grozavi daca stim sa ii gatim si sa ii condimentam. Mie imi place ce ti-a iesit!

lucy2002 1

27.08.2019, 10:39

Adauga comentariu...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]