Sukijaki

de elucubratiiculinare in Pui, 27 Iul 2012 | 7413 vizualizari

 

în varianta cu pui

Sukijaki este un fel de mâncare japoneză ce are la origini ca ingredient principal carnea de vită tăiată în fâșii subțiri asezonată de legume. Însă cu timpul acest fel de mâncare a început să se facă și cu pui (piept de pui) sau pește.
Este la alegerea voastră să vă alegeți ingredientul principal.

 

INGREDIENTE

  • 500 g piept de pui dezosat,
  • 3 fire de ceapă verde,
  • 3 tije de țelină,
  • 3 morcovi,
  • 200 g ciuperci (de preferat shiitake - ciuperci japoneze),
  • 3 linguri ulei,
  • 3 linguri pastă tomate,
  • 200 ml supă de vită sau pui,
  • 100 g spanac,
  • 1/2 salată Iceberg,
  • 1 lingură sos soia,
  • 1 linguriță zahăr,
  • 4 cești orez,
  • sare.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sukijaki:

Carnea și legumele se taie toate în fâșii subțiri. Eu alegând puiul am preferat să-l tai în cubulețe, vita este obligatoriu să se taie în fâșii foarte subțiri. Călim carnea în ulei încins până se rumenește. Adăugăm legumele pe rând, amestecând tot timpul. Adăugăm supa, pasta de tomate, sosul de soia, sarea și zahărul. Se fierb la foc mare pentru 3 minute, amestecând din când în când. Servim fierbinte cu orez înăbușit și ornăm cu ceapă verde.

PS: Se mai poate adăuga tofu și înlocui orezul cu tăiței de orez.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sukijaki" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui in sos Worcester si orez cu legume