Iata o supa de pui delicioasa, lejera si renumita caci foarte sanatoasa pentru stomac.
Chorba Beïda inseamna "supa alba" si este o reteta traditionala in Algeria.
Este aromatizata cu scortisoara si lamaie si este foarte apreciata in perioada Ramadan-ului.
Se degusta cu paste subtiri- vemlicelli sau cu grau incoltit - frik.
N-am pus scortisoara din cauza mofturosilor de acasa, dar am pus legume diverse (morcovi, praz) pentru o buna aroma.
Se poate pune pe langa pastele vermicelli si naut (nu uitati sa-l puneti la-nmuiat o seara inainte).
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/06/chorba-beida-supa-algeriana.html
Curatati si spalati legumele.
Pueti rumeni carnea cu ceapa tocata marunt, intr-un pic de ulei.
Eu am pus intr-o oala adanca, pieptul de pui taiat in 2 cu legumele curatate intregi.
Acoperiti cu apa rece, adaugati Kub-ul de pui si aduceti la fierbere.
Gatiti la foc potrivit, fara capac timp de de 30-40 minute, pana cand carnea este bine gatita. Indepartati spuma in mod regulat.
Strecurati si degresati lichidul.
Adaugati carnea taiata bucatele si pastele si fierbeti cateva minute. (timp indicat pe pachetul de paste)
Preparati El Akda :
Bateti intr-un bol galbenusul de ou cu sucul de lamaie, sare si piper.
Luati un polonic de supa si puneti-l deasupra, amestecand in continuu.
Turnati in supa si gatiti 2-3 minute.
Adaugati verdeata tocata, scortisoara, daca doriti si luati de pe foc.
Puteti servi!