Supa chinezeasca e una din preferatele mele, daca am de pregatit pentru mine un pranz rapid adesea optez pentru aceasta supa aromata si usor picanta care e foarte satioasa in pofida faptului ca nu are multe calorii.
La capitolul condimente pentru supele de acest gen avem nevoie de:
Preparare: se pune la fiert pieptul de pui cu 2 litri de apa si condimentele si lingurita de ulei. Se lasa la fiert 5 minute apoi rand pe rand ( pentru ca temperatura de fierbere difera) adaugam morcovul, ciupercile rehidratate , firul de ceapa verde taiat rondele si dovlecelul la final. Adaugam sosul de soia si pasta de ardei iute si ai lasam sa clocoteasca cateva minute.
La final se adauga taieteii muiati separat in apa fierbinte si se mai condimenteaza dupa gust daca este necesar. Se serveste fierbinte, decorata cu cateva rondele de ceapa verde, este o minunatie de supa, usor picanta si gata in 12-15 minute si perfecta pentru o zi friguroasa de iarna.