Supa crema cu tarhon

de radu_popovici in Supe, 17 Apr 2011 | 6799 vizualizari

 

Tarhonul este aici aroma cheie care face deosebita aceasta supa-crema de radacinoase. reteta este preparata in doua variante: una simpla, cu crutoane, una mai satioasa, cu adaus de orez fiert.

 

INGREDIENTE

  • 1 lingura de ulei de orez Riso Scotti
  • 1/2 cana cu orez cu bob rotund Riso Scotti
  • 2 linguri de unt
  • 1 ceapa mare, feliate
  • 400 g cartofi, curatati si feliati
  • 200 g morcovi, curatati si taiati bucati
  • 200 g telina, curatata si feliata
  • 800 ml fond de legume
  • tarhon proaspat, tocat 
  • nucsoara, proaspat rasa
  • sare
  • piper alb, macinat
  • 500 ml smantana
  • 1-2 lingurite de suc de lamaie
  • crutoane, pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema cu tarhon:

Se incing uleiul si untul intr-o oala mare si se caleste ceapa 4-5 minute, pana se face translucida.

 Se adauga cartofii, morcovii si telina si se inabusa, la foc mic, timp de 10 minute, pana ce vegetalele sunt aproape fragede. Se amesteca ocazional.

 Intre timp se fierbe orezul conform instructiunilor de pe ambalaj.

 Se adauga in oala fond de legume, nucsoara, tarhon, sare si piper. Se da in clocot, se micsoreaza flacara si se fierbe molcom 10 minute, pana ce vegetalele sunt foarte fragede.

 Se lasa putin sa se raceasca, apoi se toarna mixtura intr-un blender Singer si se face piure. Se transfera inapoi in oala si se adauga laptele. Se amesteca si se incinge. Se gusta, se asezoneaza si se adauga suc de lamaie. Se serveste cu crutoane sau amestecata cu orez fiert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema cu tarhon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Sylvia 1

18.04.2011, 20:57

Excelenta reteta si eu ador tarhonul. Ce nu gasesc in Franta este leustean si trebuie sa fac mereu provizii din Romania . O sa testez si eu reteta ca suna tare bine ca toate retetele tale

radu_popovici 1

22.04.2011, 07:43

Va multumesc pentru aprecieri. SI pentru mine tarhonul este o mare delicatesa si una dintre aromele preferate.

adry88 1

06.05.2011, 11:31

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Supa de gulioare cu scaricica afumata si tarhon