Supa crema de legume si rosii coapte

de Oana in Supe, 11 Oct 2011 | 5784 vizualizari

 

M-am inspirat din reteta Brandusei, excelenta a iesit supa, foarte apreciata de cei mici! Rosiile coapte pus ein supa au gustul bulionului facut de bunica in curte, in tuci, pe pirostrii, o nebunie!

 

INGREDIENTE

  • un dovlecel
  • 2 morcovi
  • un ardei gras rosu
  • o ceapa
  • o felie groasa de telina
  • o mana de sparanghel
  • o mana de fasole galbena
  • 2 cartofi
  • un kg de rosii de gradina
  • 25 g unt
  • 2 linguri smantana
  • o ceasca de orez fiert
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de legume si rosii coapte:

Rosiile se spala si se taie pe jumatate, se aseaza cu partea taiata in jos intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coc la foc mediu pana se rumenesc putin. Apoi se curata de piele si cotoare, se mixeaza bine si se trec prin sita.

Restul legumelor spalate se fierb in 3 litri de apa cu sare, apoi se scurg si se paseaza cu blenderul vertical. Legumele pasate se amesteca cu sucul de rosii coapte, se adauga untul si smantana si se adauga zeama in care au fiert legumele. Supa se adauga dupa preferinta, depinde cat de groasa/cremoasa doriti supa. Se pune supa-crema din nou pe foc mic, se adauga orezul fiert si se lasa sa dea un clocot.

Se serveste calda, cu busuioc proaspat si crutoane.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de legume si rosii coapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de dovleac copt