Supa crema de rosii

de Valclaudia in Supe, 9 Aug 2015 | 6318 vizualizari

 

mancare de post

 

INGREDIENTE

  • cca 1,5 kg rosii foarte coapte de gradina
  • la nevoie, daca rosiile nu sunt prea zemoase mai adaugati apa
  • 1 borcan zarzavat de legume pentru ciorbe (morcov,pastarnac, telina)
  • sare si piper dupa gust
  • busuioc proaspat si uscat pentru servire
  • crutoane
  • 2-3 lingurite ulei de porumb
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de rosii:

Rosiile se spala, se curata de cotoare si se taie bucati.

Trecem rosiile prin robot, apoi le punem la fiert impreuna cu zarzavatul din borcan pentru 20 minute.

La nevoie, daca aveti rosii foarte carnoase, adaugati apa pentru a obtine consistenta dorita.

Dam oala deoparte, lasam cateva minute sa se racoreasca, apoi blendam supa pana obtinem o crema fina.

Adaugam dupa gust sare si piper.

Portionam, presaram busuioc uscat, decoram cu busuioc verde si crutoane.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

ieri la 08:34

Maritozzi – Chifle italiene umplute cu frisca

pe 08.04 la 17:05

Covrigi de post - Crocanti la exterior si cu miez pufos

de laura_n 7

pe 08.04 la 16:14

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de legume