Supa crema din conopida, cartofi mov si branza Brie

de Panacris in Supe/Ciorbe, 22 Dec 2020 | 3368 vizualizari

 

O supă fină franțuzită, de fapt am creat o combinație între 3 feluri de brânză cremă (de conopidă, de cartofi și de ceapă :D ) E un starter pentru "retete festive de iarna" 2020-2021 ;) 

 

INGREDIENTE

  • Conopidă 1 bucată medie cca. 500 g,
  • Cartofi mov Blue Congo cca. 5 bucăți,
  • Ceapă roșie 1 bucată,
  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Vigita a la Panacris 1 lingură,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Ulei de măsline 2 linguri,
  • Apă rece cca. 750 ml,
  • Brânză Brie cca. 200 g.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema din conopida, cartofi mov si branza Brie:

Conopida, ceapa și cartofii, curățate și tăiate grosier, se pun la fiert într-o oală încăpătoare împreună cu apa, uleiul, vigita (amestec de legume uscate), piperul și sarea, cca. 30 minute, de la punctul de fierbere. Apoi se pasează manual sau cu ajutorul unui mixer vertical, împreună cu brânza tăiată bucățele, până ce se obține textura potrivită gustului vostru.

Se servește împreună cu crutoane de casă sau simplă cu ulei de măsline și bucățele  de parmesan.

Așa acum revin la modul gătire și preparare, varianta de gospodină rapidă, supa cremă preparată cu ajutorul lui Arthur ;) blender-ul super performant ce pe lângă râșnit, blend-uit mai și fierbe, ArtMix de la Zepter!

Conopida, ceapa și cartofii, curățate și tăiate grosier, se pun la gătit în vasul blender-ului minunat.

Se asezonează de sare, piper, ulei, apă, vigita, apoi se setează, blender-ul la al doilea program de gătire „Supă cremă” cu ajutorul butonului de control rotativ. În 30 de minute, supa cremă e gata și numai bună pentru a fi savurată.

Am devorat-o asezonată cu puțin ulei de măsline și bucățele de parmesan.

Spor și poftă bună!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema din conopida, cartofi mov si branza Brie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]