Sunt o mare iubitoare de branza. Este alimentul pe care il mananc zilnic si de care nu ma plictisesc niciodata. La prima citire a retetei, in bucataria lui Sidy, ingredientele m-au dus cu gandul la supa frantuzeasca de ceapa si de aceea am plusat cu inca o ceapa mica la preparare. Eu am folosit ceapa rosie dar nu va recomand, nu ma incanta culoarea. Folositi galbena. Nu mai este necesara 1 lingura de masline, in plus fata de unt, la calirea cepei, ar deveni prea grasa in mod inutil. Am preparat cu branzeturi Delaco pentru ca tocmai mi-a sosit acest premiu. Multumesc bucataras si Delaco.
1. Curata si toaca marunt ceapa galbena si cepele verzi.
2. Ardeiul gras taie-l cubulete.
3. Topeste untul fie direct in oala de supa daca nu lipeste sau intr-o tigaie larga si soteaza ceapa pana devine sticloasa, adaugand ardeiul taiat si sotat in continuare convenabil.
4. Adauga faina, amesteca fara sa o prajesti mult ca sa nu devina rantas si stinge repede cu o cana de supa.
5. Daca ai sotat in tigaie, muta amestecul in oala de supa si adauga branza topita amestecand pana aceasta se topeste.
6. Adauga si restul de supa si bolboroseste-o la foc molcom timp de 20-30 minute, cat sa fiarba legumele.
7. Crutoanele eu le rumenesc la cuptor. Taie painea cubulete, stropeste-o cu un pulverizator cu ulei de masline si tine-le la cupror 7-15 minute.
8. Dupa 5 minute rascoleste-le si urmareste-le pentru ca repede se pot arde.
9. Daca n-ar fi fost vorba de supa cu ceapa, le aromam asa cum bine face Lena, cu oregano si 2 catei de usturoi zdrobiti si eventual un praf de sare.
Capata gust de Bake-rolls, sunt minunate.
10. Cand supa este fiarta, adauga patrunjelul verde tocat.
11. Desi asa am facut, acum nu mai sunt de acord sa se puna smantana in toata oala pentru ca atunci cand reincalzesti supa se strange in particule vizibile, parca se branzeste.
Chiar si cu cea lichida speciala pentru gatit fel principal am patit asta. Recomand sa se puna in farfuria fiecaruia.
11. Serveste-le supa cu crutoane si cascaval ras presarat pe deasupra.
Eu am pus doua minute farfuria sub grill ca sa se topeasca cascavalul.
Dupa gustul meu, nu merge ardei iute la o astfel de supa dar voi procedati asa cum doriti.
La o ciorba acra merge de minune ardeiul iute dar la supa aceasta, nu stiu, eu una nu vad deloc ca i-ar sta bine alaturi! Este o chestiune de gust personal si de obiceiurile zonei in care traiti.
Sa va fie de folos!
1
Dati sub grill pt doua minute farfuria sau radeti foarte marunt cascavalul ca sa se topeasca.