Supa de ceapa

de Romina_P in Supe, 24 Oct 2013 | 5946 vizualizari

 

Si asa imi fac curaj sa va scriu prima mea reteta pe bucataras. Dragele mele, povestea acestei supe incepe cu discutia de la munca avuta ca intre fete cu colegele mele intr-o pauza. Discutand care mai de care despre ce mai facem azi de mancare o colega a ajuns la aceasta supa si felul cum face ea. Am zis, ei bine, aceasta este o reteta pe care nu am incercat-o pana acum si l-as impresiona sigur pe mister sot :D Asa ca zis si... facut!

Am cautat pe net reteta, nu am gasit ceva care sa-mi fie pe plac pe deplin, asa ca am adaptat o reteta de-a lui Jamie Oliver la ce stiam eu ca ar trebui sa fie/iasa aceasta supa. Singura mea experienta culinara asemanatoare a fost acum un an, cand am mancat pentru prima data an onion/garlic soup in Cehia. Va pot spune ca varianta prezentata de mine se apropie de gustul original si mi-a depasit cu mult asteptarile!

 

INGREDIENTE

  • 4 cepe rosii
  • 3 cepe mari
  • 2 litri supa de vita/pui/legume
  • 50 unt
  • 3 linguri ulei de masline
  • 6 catei usturoi
  • sare, piper, salvie (uscata am avut eu)
  • paine
  • cascaval afumat ras/parmezan/chedar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de ceapa:

P1. Se toaca ceapa

P2. Se pune supa de oase la fiert

P3. Intr-o oala non-aderenta se pune la calit ceapa cu uleiul de masline, untul, sare si piper. Se caleste acoperita cu capac pentru aproximativ 30 de minute. Se mesteca periodic pentru a nu se prinde. Se caleste pana cand devine fina si aromata. Cu cat se poate cali mai mult, cu atat va deveni mai gustoasa supa.

P4. Dupa cele 30 de minute se da capacul la o parte si se toarna cate un polonic din supa de vita, se pune usturoiul pisat si cateva frunze de salvie zdrobite. Se lasa la fiert inca 10 minute

P5. Se adauga si restul de supa de oase, se drege si se lasa la fiert pentru inca 15 minute.

P6. Asamblarea: se rade cascavalul, painea se taie in felii de 2 cm grosime si se prajeste la cuptor/prajitor. Supa se pune in castron, peste se pun crutoanele si cascavalul ras. Se da la cuptor pentru cateva minute. Daca supa este fierbinte, nu mai este necesar sa fie dat castronul la cuptor, deoarece cascavalul se va topi automat.

Pofta buna! Pentru mine aceasta reteta a fost peste asteptari

TIPS-URI

1

Personal touch: La asamblarea supei se pot adauga si cateva bucatele de bacon prajit pentru un plus de savoare si pentru sotii doritori de carne in mancare :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de ceapa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rocsi 1

25.10.2013, 10:48

Bine ai venit

Romina_P 1

25.10.2013, 19:25

Va multumesc tuturor!

@anca_rm o poti incerca. Pentru inceput fa doar doua portii si ai sa vezi daca este sau nu pe placul tau.

@Lavi am prins si eu curaj, mai greu, dar orice inceput este bun

@Rocsi multumesc frumos! Sper sa am o participare activa pe bucataras

marcela1979 1

26.10.2013, 02:00

este foarte buna aceasta supa ,am mancat si eu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de ceapa