Supa de creveti

de laylalala in Supe, 23 Ian 2011 | 7111 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 450 gr creveti mari, decorticati
  • 2 linguri ulei de masline cu lamaie
  • 1 ceapa, curatata si tocata
  • 1 lingura zahar
  • 1 morocv, taiat cubulete
  • 1 cartof dulce, decojit si taiat cubulete
  • 70 mi vin alb
  • 30 ml Bacardi with Lime
  • 200 ml bulion de rosii
  • 500 ml lapte (cu cel putin 1,5 % grasime)
  • 1 lingurita paprika

Pentru servire

  • 140 gr smantana
  • 4 creveti decorticati
  •  patrunjel tocat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de creveti:

1.Inlatura coaja de pe coada crevetilor. Incinge uleiul intr-o cratita, adauga ceapa si zaharul caleste-o pana cand se caramelizeaza. Adauga crevetii, morocvul si cartoful dulce.Caleste totul  4-5 minute. Adauga vinul si Bacardi si lasa sa fiarba la foc mare pana cand se evapora alcoolul. Adauga bulionul de rosii si laptele. Lasa sa fiarba 30 minute.Da supa prin blender iar apoi poti sa o treci printr-o sita pentru a fi mai fina. Adauga paprika si un praf de sare.

2.Pune supa inapoi in cratita si mail las-o pe foc inca 2 minute.Adauga smantana si amesteca bine.

Pentru servire, prajeste cei 4 crevetii in putin unt. In fiecare farfurie pune supa, in mijloc un crevete si presara cu putin patrunjel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de creveti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de fasole verde cu carnita de pui