Supa de fasole cu piept de curcan afumat

de Corinuta in Supe, 7 Aug 2010 | 5835 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ardei gras verde
  • 200 g piept de curcan fiert si afumat
  • 1/2 legatura de patrunjel
  • 500 g fasole alba uscata 
  • 1,5 cuburi pentru supa de legume dizolvate in 750 ml apa
  • 3-4 foi de dafin
  • 1 lingura ulei
  • 1/4 lingurita boia de ardei iute
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de fasole cu piept de curcan afumat:

Fasolea se pune la inmuiat in apa vreo 6 ore sau de seara pana dimineata, apoi se strecoara si se pune la fiert intr-o cantitate suficienta de apa cu sare si cu foile de dafin. Se fierbe aprox. o ora la foc potrivit. 

Se spala ardeiul se curata si se taie cubulete. Se taie pieptul de curcan in bucatele. Se spala patrunjelul, se zvanta si se toaca marunt.

Se pune fasolea intr-o strecuratoare, iar o treime se pune deoparte intr-un vas. Restul de fasole se paseaza impreuna cu supa de legume.

Se prajesc ardeiul si pieptul de curcan in ulei la foc mediu, timp de aprox. 5 minute. Se adauga fasolea pasata, fasolea intreaga si boia si totul se da in clocot. Se fierbe acoperit la foc mic timp de aprox. 3 minute, se sareaza, se presara deasupra patrunjelul si se serveste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de fasole cu piept de curcan afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]