Supa de legume cu naut, cavolo nero si Chorizo

de Satisfyyourcravings in Supe, 8 Iun 2018 | 2238 vizualizari

 

O reteta Jamie Oliver.

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • 500 grame cartofi
  • 400 grame naut la conserva
  • 1 crenguta rozmarin
  • 2 crengute cimbru
  • 1 foaie de dafin
  • 1 litru supa de pui de buna calitate (se poate obtine si din cub concentrat; vezi tips)
  • 150 grame cavolo nero/ kale/spanac
  • 80 grame Chorizo
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de legume cu naut, cavolo nero si Chorizo:

Ceapa si usturoiul se toaca marunt.

Chorizo se taie in felii subtiri si se soteaza cateva minute intr-o oala cu fund dublu pana cand devine crocant. Se transfera pe o farfurie. In grasimea ramasa in oala, se adauga ceapa si usturoiul si se soteaza cu putina apa, la foc mediu, 10 minute, amestecand frecvent. 

Intre timp, se taie cartofii in cuburi de 2 cm, fara a fi curatati de coaja. Se leaga rozmarinul, cimbrul si dafinul cu o sfoara si se adauga impreuna cu nautul scurs de apa si cartofii, in oala. Se adauga supa, se aduce la punctul de fierbere, se reduce focul la mic si se lasa sa fiarba 30 de minute.

Se indeparteaza frunzele cavolo nero de pe cotor si se toaca marunt. Nu este nevoie daca se foloseste spanac.

Se indeparteaza buchetelul de ierburi aromatice din supa si se adauga cavolo nero. Se lasa sa fiarba 10 minute. 

La final, se adauga feliile de Chorizo. 

 

TIPS-URI

1

Eu am obtinut supa prin fierberea unei carcase de pui, impreuna cu boabe de piper, tije de telina, ceapa, foi de dafin si morcovi in apa cu sare timp de 4-5 mire, la foc mic, intr-o oala acoperita partial cu un capac. Se lasa la racit 30 de minute, apoi se strecoara si se pastreaza la frigider intr-un vas cu capac pana la 3 zile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de legume cu naut, cavolo nero si Chorizo" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

MotanLaOale 1

09.06.2018, 09:27

Rahela Velicu 1

09.06.2018, 09:33

dantes 1

09.06.2018, 09:50

Buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Soleanka - Supa rusesca de carne