Pe placul copiilor si nu numai, supa de legume cu taietei de casa este, cu siguranta, cea mai gustoasa acum, la sfarsit de vara, cand legumele sunt proaspete si pline de vitamine si nutrienti. Nu puteam, deci, sa nu prepar si eu aceasta supa, mai ales stiind ca si fiul meu o consuma cu placere, desi nu e mare fan legume:) Iar de taieteii de casa cu ou...ce pot sa mai spun? Doar i-am preparat impreuna!
In primul rand, se prepara taiteii: Din toate ingredientele se formeaza un aluat tare, apoi se lasa sa se odihneasca 30 min (ca sa se aseze glutenul). Aluatul se taie cu cutitul in 4 bucati, care se aplatizeaza usor si se trec pe rand prin rolele de intins (de la cea mai groasa setare catre cea mai subtire, pana cand ajungem la grosimea dorita). Astfel se obtin 4 fasii plate, care apoi se trecem prin rolele de taiat taietei si se obtin taieteii. Acestia se pot pune imediat la fiert (cum fac eu), sau se pot lasa la uscat, pentru o utilizare ulterioara.
Urmatorul pas consta in prepararea supei: se spala legumele, se curata si se taie cuburi, care se pun la fiert in apa, pana ce se inmoaie. Se adauga taieteii de casa si se mai lasa la foc mic inca 5 minute. Taieteii, fiind proaspeti, fierb foarte repede. se stinge focul, se lasa sa se racoreasca, se potriveste supa de sare si piper, se adauga patrunjel verde tocat si se serveste.
Pofta buna!