Supă de pui cu rădăcinoase, dreasă cu smântână

de DinDragostePentruGatit in Supe, 20 Ian 2013 | 3316 vizualizari

 

O supă foarte lejeră, cu pui de casă, fără cartofi, dreasă cu smântână și gălbenuș, acrită cu zeamă de lămâie.

 

INGREDIENTE

  • 1 pui de casă;
  • 200 g morcov (2-3 morcovi);
  • 150 g păstârnac (1-2 rădăcini);
  • 250 g țelină (1/2 dintr-o țelină mare);
  • 2-3 cepe;
  • 2 ardei kapia roșu;
  • 2 lămâi; 3 gălbenușuri;
  • 6-7 lg smântână - 12% grăsime;
  • pătrunjel;
  • sare.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă de pui cu rădăcinoase, dreasă cu smântână:

 

Se porționează puiul și se pune la fiert în apă cu puțină sare. 

Se curăță și se spală legumele. 

Ceapa se toacă mărunt, rădăcinoasele cubulețe mici, ardeii la fel. 

După ce s-a adunat spuma rezultată în urma fierberii cărnii, se adaugă ceapa iar mai apoi morcovii, păstârnacul și țelina. 

Când carnea este fiartă, se adaugă ardeii.

Gălbenușul și smântâna se amestecă bine cu ajutorul blender-ului, se adaugă zeama de lămâie. 

Se drege cu amestecul de mai sus și se mai ține la foc mic, timp de câteva clocote. 

În timpul servirii se presară pătrunjel tocat. 

 

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă de pui cu rădăcinoase, dreasă cu smântână" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Csigaleves ( Supa cu paste melcisori)