Curatam cartofi,dovlecei,morcovul si le taiem bucati,
Punem intr-o oala cu apa(cca 3-4 kg)sare(eu am adaugat spatele si coastele de la un pui),punem la fiert mic.
Intre timp spalam rosiile si le pasam cu blenderul,
Cand au fiert legumele se scoate carnea,se paseaza si ele cu blenderu si adaugam foi de dafin,rosiile,ceapa calita in putin ulei,amestecam si punem din nou pe foc,
Galustele-batem bine ouale cu sare,adaugam uleiul si grisul lingura cu lingura amestecand bine dupa fiecare,la final adaugam si apa,trebuie sa fie de consistenta unei smantani groase,potrivim de sare si piper dupa gust,
In supa de rosii adaugam cca jumatate de cana de apa,adaugam cu o lingurita galustele de gris,
Lasam sa fiarba cca 15 min,dupa care oprim focul si adaugam cascavalul dat prin razatoare,amestecam si acoperim oala cu capac si lasam cca 15 min inaite sa servim