Supa de rosii cu galuste pufoase de gris

de mirela0911 in Supe, 16 Sep 2018 | 8361 vizualizari

 

O supa de sezon tare buna, iar galustele pufoase o fac si mai buna!

 

INGREDIENTE

  • 1 buc piept de pui cu os
  • 1 buc ceapa alba
  • 1/2 telina mai mica
  • 1 buc morcov
  • 2-3 lg ulei
  • 3 rosii mari de gradina
  • 200 ml bulion
  • sare dupa gust
  • patrunjel verde tocat
  • 1 frunza de telina

Pt. galuste:

  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 1 lgt ulei
  • gris cat sa iasa o compozitie potrivita ca si consistenta (eu am pus dupa ochi, nu am cantarit)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de rosii cu galuste pufoase de gris:

Intr-o oala se pune apa rece si se adauga pieptul de pui spalat. Se lasa sa fiarba si se spumeaza de cate ori este nevoie. Cand nu mai face spuma, se pune ceapa curatata si crestata in patru si telina. Se lasa sa fiarba la foc domol.

Morcovul se curata si se da pe razatoarea cu gauri mari. Se pune uleiul la incins intr-o craticioara si se adauga morcovul. Se caleste pentru cateva minute, amestecand continuu sa nu se arda. Se toarna morcovul in oala si se lasa la fiert in continuare.

Rosiile se spala si se oparesc cateva secunde pentru a putea fi decojite cu usurinta. Se taie in cubulete si se pun in oala. Se adauga sare dupa gust. Se lasa la fiert inca cateva minute.
Se indeparteaza ceapa, telina si carnea. Supa se strecoara iar ce ramane in sita se amesteca cu o lingura pentru a ramane doar samburii de la rosii.

Se pune din nou oala pe foc, se toarna si bulionul, se mai potriveste de sare si se lasa sa mai dea cateva clocote. 

Intre timp se prepara galustele. Se bat ouale cu furculita cu un praf de sare si uleiul apoi se toarna grisul in ploaie, amestecand usor pana se obtine o compozitie nu foarte groasa, dar nici sa curga.

Se ia o cratita larga, se pune apa cu sare la fiert si in momentul in care incepe apa sa dea in clocot, se face focul mic si cu ajutorul unei linguri se ia din compozitie (cca jumatate de lingura) si se pune in apa. Se lasa sa fiarba incet, intorcandu-le de pe o parte pe alta. Cand sunt gata, se scot pe o farfurie cu spumiera.

Se transfera apoi galustele in oala cu supa de rosii, se lasa impreuna sa dea cateva clocote, apoi se stinge focul si se adauga patrunjelul verde si frunza de telina.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

In loc de galuste, se pot pune taitei de casa, e la fel de buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii cu galuste pufoase de gris" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Supă de legume cu găluşte