Supa de sparanghel

de Brindusa in Supe/Ciorbe, 5 Iun 2010 | 5344 vizualizari

 

Acum ca am descoperit sparanghelul, nu ma mai pot satura de el. Dupa ce l-am facut in diferite combinatii pentru felul doi, acum a venit vremea unei supe. Mie nu-mi plac supele crema foarte groase, care seamana mai mult cu un piure decat cu o supa. De aceea a mea a avut consistenta, dar a fost mai subtire si cu o araoma delicata de sparanghel.

 

INGREDIENTE

  • 10- 12 fire de sparanghel (in functie de cat sunt de groase)
  • 500 ml supa de pui/vita facuta in casa + 500 ml apa (se poate folosi 1 l de supa, dar aroma de pui/vita va fi mai pregnanta)
  • 1 ceapa mare, taiata cubulete
  • 70 g unt
  • 50 ml smanatana grasa
  • sare, piper dupa gust
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de sparanghel:

In primul rand trebuie pregatit sparanghelul: taie si indeparteaza partile albe lemnoase. Taie varfurile si pastreaza-le deoparte. Taie in bucati de 2-3 cm restul de sparanghel.

  Intr-o ulcica cam de 2l, topeste untul la foc mic si soteza ceapa in el. Ceapa nu trebuie sa se coloreze. Adauga bucatile de sparanghel, pune un capac si lasa sa se gateasca in suc propriu cam 10 minute, la foc mic.

Pune supa si apa si fierbe la foc mic, pana ce sparanghelul e fiert (cam 20 min).

Pune totul intr-un blender si fa o supa crema fina. Eu am folosit blenderul manual.

 Pune supa la loc in oala, potriveste de sare si piper, adauga varfurile de la sparanghel si smantana. Incalzeste pentru cateva minute la foc mic. Serveste supa calda, alaturi de paine prajita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de sparanghel" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (10)

Sylvia 1

10.06.2010, 11:03

Nota maxima si pentru supa si pentru prezentare, eleganta maxima

Panacris 1

18.10.2013, 15:16

Krystyan Trendy 1

29.11.2013, 10:51

interesanta reteta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

Omletă haioasă cu ochișori – Rețetă rapidă pe placul copiilor

de RODIMUR 8

pe 17.02 la 13:30

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa-crema de brocoli si sparanghel