Supa de zarzavat cu lapte de cocos

de danakarin in Supe, 18 Mar 2013 | 5548 vizualizari

 

Aceasta supa de inspiratie orientala e piesa mea de rezistenta. Am mare succes cu ea la musafiri. Necesita o aprovizionare la un magazin asiatic, dar apoi aveti toate acestea si puteti face mai des....

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1 morcov
  • o ceapa mica
  • o bucata de praz
  • 2 catei de usturoi
  • o tulpina de telina sau o felie de telina radacina
  • o varza de China mica
  • 2 cartofi
  • o bucata de 2 cm de ghimbir
  • o lingura de pasta de curry rosu
  • 2 - 3 linguri de sos de soia
  • 2 lingurite de ulei de susan
  • 2 linguri de sos de peste
  • o conserva de lapte de cocos
  • un ardei iute
  • un pahar de apa
  • 100 de g de carne de porc sau pui slaba.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de zarzavat cu lapte de cocos:

Curatam si taiem marunt legumele si zarzavaturile. Calim ceapa, prazul, usturoiul in ulei, adaugam telina , morcovii si cartofii, mestecam usor si cand legumele s-au inmuiat nitel adaugam ghimbirul si ardeiul iute curatat de nervuRi si maruntit. Turnam cam 200 ml de apa si lasam sa dea cateva clocote. Adaugam apoi varza de china si laptele de cocos.

Lasam sa fiarba totul 10-15 minute apoi adaugam pe rand pasta de curry, uleiul de susan, sosul de soia si sosul de peste. Gustam si dupa necesitati mai adaugam un pic de sos de soia daca supa nu e suficient de sarata. Sosul de peste  e un ingredient des folosit in bucataria thailandeza. Are un gust puternic aromat. Se gaseste la magazinele asiatice.

Datorita acestor sosuri si a pastei de curry,  in mod normal nu mai e nevoie de sare. Separat taiaem fasii carnea si o prajim crocant intr-un pic de ulei.

O servim in farfurii la supa. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de zarzavat cu lapte de cocos" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (9)

Rocsi 1

18.03.2013, 13:12

Interesanta!

danakarin 1

19.03.2013, 00:06

Ma bucur ca v-a placut supica mea! merita incercata!

Sim0na 1

19.03.2013, 11:24

interesanta supita..

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de fasole verde