Oare cum sa va descriu aceasta delicatesa in cuvinte? Aromele verdeturilor se combina intr-un mod extraordinar pentru a crea un gust desavarsit...caci da, aceasta supa este una desavarsita si dupa parerea mea este cea mai si cea mai gustoasa supa pe care am mancat-o vreodata! A meritat asteptarea, caut de multa vreme sa adun la un loc toate aceste verdeturi sub forma proaspata... si ma intorc la gustul minunat al supei pe care l-am descoperit astazi, se pare ca stiau calugarii franciscani ce stiau cand au inventat-o...si nu pot decat sa le multumesc!
Taiem ceapa si cea noua si cea verde cubulete la fel si usturoiul.
Eu am preparat supa in vasul Zepter.
Am incins la foc mediu vasul am pus uleiul si in el am topit untul( 140 gr). Am adaugat ceapa si usturoiul, putina sare si am fiert totul inabusit 3-4 minute. Am adaugat verdeturile tocate si le-am sotat impreuna cu ceapa 2-3 minute, am adaugat 100 ml supa de legume( gata preparata din timp) si am mai fiert putin la foc mic, inabusit cu capacul pus pe vas( 10 min).
Am adaugat si smantana apoi zeama de legume( toata) si am mai lasat pe foc inca 5 minute.
Am topit intr-un vas lingura de unt si am adaugat repede faina( o lingurita) , apoi am turnat totul peste supa. Inca zece minute si este gata supa, ea se va ingrosa usor.
Stingem focul, nu inainte de a potrivi gustul cu sare piper si nucsoara.
Dam oala de pe foc si mai adaugam 2 sau 3 linguri de smantana.
Decoram farfuria cu verdeturi tocate si apoi servim cu mare placere!