Supa-crema de morcovi

de cristeena20 in Supe/Ciorbe, 3 Iun 2015 | 3277 vizualizari

 

O supa hranitoare si sanatoasa, dar si savuroasa. Eu ador aceasta supa cremoasa - un antreu perfect pentru orice pranz sau cina.

 

INGREDIENTE

  • 3 morcovi
  • 1 ceapa medie
  • 1 dovlecel mai mic
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 nab mic
  • 1 cartof mic
  • 1 catel de usturoi
  • margarina vegetala sau unt (1 cubulet)
  • 1 cub concentrat de supa
  • sare, piper alb
  • (pentru servire crutoane de paine )
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa-crema de morcovi:

Curatam legumele. Pentru savoare trebuie sa alegem merue legume diferite pentru baza. Iar leguma vedeta sa fie in cantitate mai mare. 

Deci am curatat legumele. Am pus in oala ceapa tocata nu foarte marunt si un catel de usturoi la calit cu unt sau margarina. Cand se mai inmoaie aduagam morcovii taiati rondele si ardeiul, la fel, taiat bucati potrivite. Mai lasam 2 minute si aduagam restul legumelor: dovlecelul (care la gust e neutru si mai sanatos decat cartoful), cartoful (nu mai mult de unul mic) si nabul. Voi puteti folosi si alte legume - in loc de ceapa praz sau un patrunjel. La aceste legume sotate frumos turnam apa fierbinte cat sa le acopere. Punem sare dupa gust si un cub concentrat de supa. Lasam sa fiarba bine si apoi punem blenderul in functiune :) si le pasam frumos, sa iasa o supa crema nu foarte groasa, dar nici foarte subtire. de aceea aveti grija la cata apa puneti de la inceput. Mai bine mai putina si adaugati dupa pasare. 

-Servim cu crutoane d epaine prajite in unt si cu usturoi si stropim cu putina smantana. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-crema de morcovi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de gaina cu galuste imperiale