Taboule

de ianculubita in Mancaruri de post, 11 Ian 2014 | 5855 vizualizari

 

Stiu,veti spune ca asa ceva nu este acea salata numita Tabouleh;este adevarat dar dupa cum vedeti,numele retetei este fara h la urma,deci aceasta reteta este un cous-cous cu legume,pe care francezii il numesc Taboule cu accentul pe e(eu nu stiu sa folosesc accentele)
Incercati si nu veti regreta!!

 

INGREDIENTE

  • 3rosii
  • 1ceapa
  • 1ardei gras rosu
  • 4linguri ulei de masline
  • 1ceasca cous-cous
  • 2cesti cu apa
  • 1lingura pasta de rosii
  • 1lingura zeama de lamaie
  • coaja rasa de lamaie
  • 1lingurita menta uscata
  • 1lingurita busuioc uscat
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taboule:

Rosiile,ceapa,ardeiul,curatate,spalate,taiate cubulete mai mari,le punem in vasul cu ulei incins sa se caleasca putin,adaugam pasta de rosii,apa,sare,piper,zeama si coaja de lamaie,menta,busuioc iar dupa 3-4min de fiert adaugam cous-cousulş

punem capacul si oprim focul;

dupa 10min amestecam usor cu o furculita apoi se poate servi.

TIPS-URI

1

optional,puteti adauga 1-2catei de usturoi necuratati iar la sfarsit ii scoateti

2

legumele nu trebuie sa fie prea moi,asa ca nu trebuiesc fierte prea mult

Daca ti-a placut reteta noastra "Taboule" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Micutza Luana 1

11.01.2014, 12:43

MotanLaOale 1

11.01.2014, 13:11

ianculubita 1

12.01.2014, 08:18

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Impletitura cu gem si nuca de post