Tacaud la cuptor in sos aromat

de Sylvia in Peste, 6 Noi 2010 | 5281 vizualizari

 

Asa cum v-am promis am inceput degustarea de noi sortimente de peste, in fiecare saptamana cumpar un peste din care nu am mai mancat si experimentez arome noi, saptamana acesata a fost tacaud un peste marin ce se gaseste in apele adanci ale Atlanticului, foarte aromat si bun, fara multe oase, inrudit cu morunul ( zicea dictionarul in care m-am uitat daca se traduce cumva in limba romana

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie deci de trei bucati de tacaud ( puteti sa il inlocuiti cu alt peste marin daca nu gasiti ) ,
  • o lingura de ulei de masline,
  • 50 ml apa,
  • 50 ml vin alb,
  • o lingura pasta de ardei rosii ( eu o fac de casa ) 
  • o rosie decojita maruntita,
  • sare, piper proaspat macinat,
  • un amestec de ierburi uscate facut de mine special pentru preparatele de peste care contine 1/3 marar uscat cu tot cu crengute,  2/3 cimbru uscat si in plus cateva foi de dafin
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tacaud la cuptor in sos aromat:

 Preparare: spalam, curatam si uscam pestele si il asezam intr-un vas termorezistent.

Turnam peste el amestecul facut din apa, ulei, vin si restul condimentelor si presaram la sfarsit ierburile aromate.

 Se da la cuptorul preincalzit la 220 de grade si se lasa la temperatura aceasta 20 minute apoi scadem putin temperatura si mai lasam cateva minute sa mai scada sosul, timpii de preparare trebuie sa fie adaptati in functie de cuptorul fiecaruia.

Am servit pestele cu o garnitura de orez,  vroiam ceva neutru ca sa pot identifica bine aroma pestelui. Sincer am fost foarte multumita de el, atat de textura cat si de aroma, un peste aromat si lejer, usor de digerat….cu siguranta ca o sa il mai vedeti in farfuriile mele .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tacaud la cuptor in sos aromat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Adinacarla 1

07.11.2010, 19:32

am ajuns si eu

vero_closca 1

07.11.2010, 20:21

tare bun si aspectuos pestele tau!

vanilla 1

09.11.2010, 17:35

nu am auzzit niciodata de pestele asta, dar nui contest valoare!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Morun la gratar