Tagliatelle cu pui si ciuperci

de claudiaO in Paste, 21 Oct 2019 | 3669 vizualizari

 

Mancare savuroasa, usoara, cremoasa, adorata de cei mari si mai ales de cei mici (ai mei zic...)

 

INGREDIENTE

  • 500 g tagliatelle
  • 1 piept de pui dezosat
  • 500 g ciuperci champignon proaspete
  • 200 ml smantana lichida
  • 300 g smantana fermetata
  • 6-7 catei usturoi
  • sare, piper
  • 2 fire mici de praz
  • 2 linguri ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle cu pui si ciuperci:

Intr-o oala incapatoare punem apa la fiert; cand incepe sa clocoteasca punem 2 lingurite sare si pastele. Amestecam usor ca sa nu se lipeasca intre ele. Fierbem in jur de 10 minute sau atat cat sa iasa pastele fierte al dente.

Pieptul de pui il taiem in bucatele mici (cca 1 cm). Punem uleiul in tigaie si adaugam puiul, saram, piperam usor si rumenim putin. Scoatem bucatelele rumenite si adaugam prazul taiat. Lasam pe foc sa se inmoaie usor, apoi punem ciupercile spalate si taiate in prealabil.

Tinem pe foc pana incep sa se patrunda, apoi punem si puiul. Asezonam cu usturoiul razuit, sare si piper daca mai trebuie si smantana dulce. Lasam cateva clocote, apoi punem si smantana fermentala. Mai tinem vreo 5 minute pe foc ca sa se imprieteneasca aromele si apoi punem totul peste paste.

Servim cu placere, alaturi de un pahar cu vin alb.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu pui si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste svabesti cu legume si carne de pui