O reteta din bucataria italiana care mie imi place foarte mult, aromele se imbina intr-un mod care te cucereste pe deplin...
Modul de preparare este unul destul de simplu.
Pieptul se taie in bucati mici aproximativ de dimensiuni egale.
Se incinge uleiul in tigaie, avand grija sa adaugam si doua linguri de apa, astfel incat sa nu calim, stim cu totii ca aceste procedeu nu este unul sanatos.
Punem puiul si-l lasam doua trei minute la foc mediu, adaugam usturoiul zdrobit si mai lasam inca cinci minute de data aceasta la foc mic.
Punem rosiile ( polpa) Cirio si amestecam usor.
Inca cinci minute si adaugam vinul, apoi o jumatate din cantitatea de busuioc maruntit.
Potrivim de sare, piper, punem si oregano si jumatate din cutia de pasatta Cirio. Mai lasam inca cinci minute pe foc si mutam totul intr-un vas de Jena.
Punem restul de busuioc deasupra si dam la cuptor la 250 grade( sau max) o jumatate de ora.
Intre timp punem apa la foc in care vom fierbe pastele, punem si o lingura de ulei de masline, un praf de sare, iar cand apa fierbe adaugam taglierini. Ii lasam 4 minute stingem focul apoi acoperim oala si mai lasam cinci minute. Scurgem si clatim pastele.
Servim pastele pe farfurie, iar in mijloc puiul cu sos. Decoram cu busuioc. Delicios!