Tagliolini cu dovlecei si praz

de simona72 in Paste, 26 Oct 2015 | 4187 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 gr paste tagliolini proaspete
  • 1 dovlecel mic sau ½ dintr-unul mai mare
  • 1 fir de praz, marime medie
  • 2 catei de usturoi
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 50 ml vin alb demidulce
  • 80-100 ml smantana pentru gatit
  • sare roz de Himalaya cu chili si piper proaspat rasnit dupa gust
  • svaiter/emmentaler ras fin(folositi parmezan daca aveti)
  • rosii uscate in ulei
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliolini cu dovlecei si praz:

Se pune apa cu sare la fiert, aproximativ 1,5 litri. Cand apa clocoteste se pun pastele si se lasa sa fiarba 3 minute.

Dovlecelul se spala, se pastreaza coaja si se usuca cu prosop curat de bucatarie. Se taie pe jumatate pe lungime, apoi pe sferturi si se taie mijlocul, partea cu seminte. Se taie sferturile de dovlecel in jumatati, apoi se taie in cuburi. Se prajesc la foc iute in putin ulei de masline pana se rumenesc usor. Prazul se taie pe lungime, se spala bine printer foite de eventualele impuritati, se toaca marunt. Se adauga prazul taiat la dovlecelul prajit. Se pudreaza cu sare, se continua prajirea pana prazul se inmoaie. Se stinge cu vin alb, se lasa sa fiarba 4-5 minute, pana alcoolul se evapora si sosul capata consistenta. Se adauga smantana pentru gatit, piper proaspat rasnit si se amesteca. Se scot pastele din apa cu un cleste si se pun direct in tigaie. Se amesteca usor, iar daca mai este nevoie se mai adauga putina apa in care au fiert pastele. Se pune in farfurie o portie buna de paste fierbinti, se rade deasupra svaiter sau parmeza, se aseaza cateva felii de rosii uscate si se servesc pastele imediat. Sa va fie de folos!! 

TIPS-URI

1

cand se pune la prajit dovlecelul se pudreaza cu sare, aceasta are rolul de a absorbii umezeala din legume…

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliolini cu dovlecei si praz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tortelli umplute cu hribi in sos de smintina