Taitei cu kaiser, unt si cașcaval, la tigaie

de RODIMUR in Paste, 9 Ian 2019 | 4573 vizualizari

 

Uneori, din lipsă de timp, suntem nevoiți să preparăm ceva rapid cu ce ingrediente avem la îndemână. Cum ne plac mult pastele și cum mai aveam în casă niște tăiței (care-mi plac mai mult decât orice alte paste) m-am gândit să fac rapid un preparat, adăugând ceea ce mai era în frigider (unt, cașcaval, kaiser...). Ceea ce a ieșit ne-a plăcut foarte mult, pentru că a fost foarte gustos și sățios. Chiar merită să preparăm astfel pastele, din când în când, mai ales când nu prea avem timp...

 

INGREDIENTE

  • 100 grame de tăiței
  • 200 grame de kaiser
  • 50-75 grame de unt
  • 75 grame de cașcaval răzuit
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taitei cu kaiser, unt si cașcaval, la tigaie:

Cât timp se fierb tăițeii (8-9 minute) în apă clocotită cu sare, se răzuiește cașcavalul pe răzătoarea mică și se feliază subțire kaiserul.

Când tăițeii au fiert, se strecoară, se clătesc cu apă rece și se lasă la scurs.

În tigaia încinsă se toarnă două linguri de ulei și apoi se pune untul feliat subțire, ca să se topească mai ușor.

Se perpelesc ușor în untul topit, feliuțele de kaiser și apoi se adaugă tăițeii fierți și scurși bine de apă. Se mai lasă tigaia la foc mediu timp de 2-3 minute, după care se adaugă cașcavalul răzuit.

Se amestecă ușor și când cașcavalul s-a topit și s-a integrat în celelalte ingrediente, se ia tigaia de pe foc și preparatul poate fi servit.

TIPS-URI

1

Fierbeți pastele în apă clocotită cu sare.

2

Pentru ca untul să nu se ardă și să capete un gust rău, trebuie să adăugați în tigaie două linguri de ulei de floarea soarelui.

3

Tăițeii se țin în tigaie, pe foc, doar cât să se îmbibe cu grăsimile (unt și ulei).

4

Adăugați cașcavalul răzuit, la sfârșit. Lăsați tigaia pe foc, amestecând ușor, până ce cașcavalul se topește și aderă la celelalte ingrediente.

5

Nu este nevoie să adăugați condimente, pentru că ingredientele, kaiserul în mod special, au tot ce le trebuie pentru un gust bun al mâncării.

Daca ti-a placut reteta noastra "Taitei cu kaiser, unt si cașcaval, la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

RODIMUR 1

10.01.2019, 20:11

Mulțumesc, Rocsi!

mirela0911 1

14.01.2019, 11:58

Simplu, rapid si bun!

RODIMUR 1

14.01.2019, 12:25

Da, a fost o idee foarte bună, pentru un preparat rapid, gustos și sățios...Mulțumesc, Mirela!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu piept de pui si suc de rosii