Taitei cu oua

de COSTEO in Paste, 27 Iul 2013 | 3524 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300g faina
  • 2 oua(de tara,ar fi foarte bune)
  • apa cat cuprinde aluatul
  • 1/4lingurita sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taitei cu oua:

Se pune faina (proaspat cernuta)pe planseta,se face o adancitura in mijloc,in care se pun ouale,sare si putina apa calda.Se framanta un aluat mai tare,se acopera cu un castronel si se lasa sa stea o ora,dupa care se desparte in patru sau in cinci si se intind foi foarte subtiri,care le lasam sa se zvante,langa o sursa de caldura.Fiecare foaie de aluat se ruleaza si se taie mai grosi sau mai subtiri,dupa dorinta.Taiteii se lasa sa se usuce.Pofta buna!

TIPS-URI

1

Taitei dupa ce sau uscat se pot fierbe,in apa clocotita 5-7 minute

2

Se scot si se intind pe o sita ca sa se scurga, inainte de a se pune ,la ciorbe sau borsuri.

3

Taitei ca sa fie fini si buni la gust nu se fierb mult ca sa nu-si strice forma si nici nu se clatesc cu apa rece,deoarece le schimba gustul lor placut

Daca ti-a placut reteta noastra "Taitei cu oua" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

ieri la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

ieri la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
"Scoici" cu chiftelute