Talmes-balmes

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 30 Mar 2020 | 9278 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Mamaliga
  • 3 pahare malai
  • 11 pahare apa
  • 2 lingurite sare
  • 50 g unt
  • Umplutura
  • 450 g branza telemea de oaie
  • 4 oua
  • 4 linguri smantana
  • cascaval ras pentru ornat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Talmes-balmes:

Se pune apa cu sarea la fiert in ceaun pentru o mamaliga mai moale.

Se presara deasupra 1 lingura de malai si se lasa la fiert.

Cand fierbe se micsoreaza focul, se pune malaiul in ploaie si se amesteca bine cu telul sa nu faca cocoloase.

Se fierbe 15 minute amestecand cu telul si cand se ingroasa cu o lingura de lemn mai mare.

Cand este aproape gata se pune untul, se amesteca bine inca 2-3 minute pe foc si este gata.

Ouale se fierb, se curata si se taie marunt.

Intr-un castron se amesteca ouale fierte cu branza rasa si smantana.

Intr-un vas mai mare se pune jumatate din mamaliga moale.

Se pune amestecul de branza si deasupra restul de mamaliga.

Se amesteca bine si este gata.

Se serveste calda si se orneaza farfuria cu cascaval ras.

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Talmes-balmes" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brânză camembert cu struguri la cuptor - Aperitivul plin de savoare care te va cuceri

ieri la 08:21

Prăjitura Ora 12 - Un deliciu ciocolatos de zile mari

pe 07.10 la 11:00

Ostropel cu carne de porc și gogoșari - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 06.10 la 07:57

Prajitura '' pofta ce-am poftit-o''

pe 05.10 la 17:54

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]