Vorbeam intr-o zi cu un prieten despre ce sa mai gatesc si mi-a spus la un moment dat sa fac o "Salata poloneza". Eu zic...cum adica? Spune: "Faci chiftelute pe care le asezi pe un pat de maioneza amestecata cu ceapa, pui si putin marar...". Si-asa mi-e venit ideea de a face aceste tapas-uri despre care pot sa spun ca au fost...de-li-cioa-se!! Ca sa nu mai spun ca sunt un aperitiv extraordinar pentru ocaziile festive! Iata despre ce este vorba...
Preparam maioneza ( reteta aici: http://www.bucataras.ro/retete/maioneza-gata-in-5-minute-48381.html) si chiftelutele (reteta aici: http://www.bucataras.ro/retete/ursulet-din-chiftelute-48422.html).
Tocam ceapa julienne, foarte fin. O punem intr-un castronel si adaugam peste ea otetul, astfel incat sa o acopere. Lasam minim 30 minute, dupa care punem ceapa intr-o sita si o apasam cu dosul unei linguri, pana se scurge tot otetul.
Adaugam ceapa peste maioneza, punem sare si piper dupa gust si amestecam.
Montarea preparatului:
Luam forma de tapas sau un castronel foarte mic si punem un strat din amestecul de maioneza, apoi in mijloc, adaugam chifteluta.
Procedam asa pana obtinem numarul de portii dorite.
1
Sunt extraordinare servite alaturi de paine prajita;
2
Daca va place, in compozitia de maioneza puteti adauga si marar tocat fin.