Tarana

de Giana in Supe/Ciorbe, 21 Oct 2013 | 5617 vizualizari

 

Cand eram mica, bunica imi facea tarana la micul dejun in diminetile friguroase de iarna. Fiind la tara avea foarte multa treaba in gospodarie si imi pregatea mereu ceva rapid si gustos cu produse facute in casa si legume din gradina.

 

INGREDIENTE

  • 4 felii de paine veche (de casa)
  • o ceapa mica
  • o lingurita bulion
  • putina menta
  • o cana cu apa
  • un praf de sare
  • iaurt
  • smantana
  • branza uscata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarana:

Se taie painea cubulete si se pune intr-un castron. Apa se pune la fiert. Se toaca ceapa marunt si se caleste in putin ulei. Cand ceapa devine sticloasa adaugam bulionul si calim 1 minut. Cand apa a clocotit o turnam peste ceapa calita, adaugam sare si menta si lasam la fiert 5 minute.

Supa obtinuta o turnam peste painea din castron pana o acopera. Deasupra punem iaurt, smantana si branza rasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu brânză - Cea mai rapidă și gustoasă rețetă

ieri la 10:53

Muschiulet de porc la cuptor, cu sos de smantana

de Caty 3

pe 29.10 la 20:42

Prajitura cu mere

de Caty 3

pe 29.10 la 13:55

Pastă de fasole cu avocado - Rețeta simplă de post

pe 29.10 la 13:15

Șnițel în crustă de pâine, cu salată - Rețeta simplă și savuroasă

pe 28.10 la 10:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]